Použité suroviny receptu Cibulová polévka po francouzsku se sýrem:
1000 - 1200 ml hovězího vývaru
| 200 ml bílého vína suchého typu
| 3 lžíce olivového nebo bazalkového oleje
| 50 g másla
| 2 střední cibule
| 2 stroužky česneku
| 1 lžička cukru
| sůl, pepř
| nastouhaného tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Cibulová polévka po francouzsku se sýrem:
Nejprve rozehřejeme máslo a dvě lžíce oleje. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, česnek, cukr a smažíme, dokud suroviny lehce nezhnědnou. Pak půl hodiny dusíme pod přiklopenou pokličkou. Poté přilijeme víno a rozmícháme. Opět vaříme asi hodinu. Nakonec hotovou polévku osolíme a opepříme a přidáme nastrouhaný sýr.
Fotky receptu Cibulová polévka po francouzsku se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!