Použité suroviny receptu Cibulová polévka s Hermelínem a vínem:
750 g cibule
| 2 lžíce oleje
| sůl, bílý pepř
| půl litru čirého bujonu z kostky
| 1/8 l bílého vína
| 1 lžička kmínu
| 1 hermelín
| 4 plátky bagety nebo veky
Postup přípravy receptu Cibulová polévka s Hermelínem a vínem:
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. V nádobě zahřejeme olej a cibuli na něm chvíli dusíme, až zesklovatí. Podlijeme ji vývarem a bílým vínem, osolíme a podle chuti opepříme. Přidáme kmín a při střední teplotě vaříme zhruba 20 minut. Hermelín nakrájíme na 8 plátků. Krátce před dovařením polévky obložíme každý kousek bagety nebo veky 2 plátky sýra a v předehřáté troubě rychle zapečeme. Misky naplníme polévkou, ihned podáváme.
Fotky receptu Cibulová polévka s Hermelínem a vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!