Použité suroviny receptu Cibulová polévka s jablky:
500 g červené cibule
| 1 svazek jarní lahůdkové cibulky
| 100 g slaniny
| 2 lžíce másla
| 1 lžíce hladké mouky
| 750 ml zeleninového vývaru
| 250 g smetany
| 1 jablko
| dle chuti: sůl a hrubě mletý pepř
Postup přípravy receptu Cibulová polévka s jablky:
1. Oloupanou červenou cibuli rozpůlíme. Očištěnou a omytou jarní cibulku nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm. Slaninu nakrájíme na jemné nudličky.
2. Na rozehřátém másle mírně rozškvaříme slaninu. Přidáme oba druhy cibule a necháme zesklovatět.
3. Poprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme vývarem a smetanou, zamícháme a vaříme na velmi mírném ohni asi 15 min.
4.Oloupané jablko rozčtvrtíme. Vyřízneme jádřinec a dužinu nahrubo nastrouháme.
5. Pět minut před koncem varu přidáme do polévky jablko, osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a podle libosti posypeme strouhaným sýrem.
Fotky receptu Cibulová polévka s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!