Postup přípravy receptu Cibulová polévka s masovými knedlíčky:
Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a s cukrem orestujeme, až vznikne tmavá hmota. Přidáme bobkový list a zalijeme vývarem. Vaříme, až polévka zhoustne a dostane výrazně tmavě hnědou barvu. Potom ji přelijeme do misky, přidáme teplé knedlíčky, které posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dáme, nejlépe do grilu, zapéct.
Masové knedlíčky: Nahrubo umleté hovězí maso necháme vychladit a do studené hmoty přidáme sůl a pepř a vmícháme vejce. Ledvinky očistíme, nakrájíme na drobné kousky a společně s hovězím lojem rozmixujeme. Potom k mletému masu přímícháme jemně pokrájenou a podušenou cibuli, kterou jsme nechali vychladnout. Směs musí být neustále studená. Postupně přidáváme struhanku, worchesterovou omáčku a promícháváme. Nakonec vytvarujeme v ruce masové kuličky, které na rozpáleném oleji v pánvi smažíme asi 6-8 minut.