Použité suroviny receptu Cibulová polévka s vejci:
1,2 l vody
| 100 g cibule
| 20 g sádla
| 4 ks vejce
| 1 ks masoxu
| 2 lžičky vegety
| pepř
| pažitka
| sůl
Postup přípravy receptu Cibulová polévka s vejci:
Dáme si vařit vodu a jakmile se vaří, přidáme bujonovu kostku a vegetu. Necháme přejít varem. Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kolečka a zpěníme na sádle. K cibuli přidáme osolená, rozšlehaná vejce a mícháme, až se vejce srazí. Necháme je trochu vychladnout, potom je nakrájíme na kousky, rozdělíme na talíře a přelijeme hotovým vývarem. Okořeníme drobně nakrájenou pažitkou a mletým černým pepřem. Poznámky: Do vody na polévku můžeme přidat hrst zeleného hrášku a povařit o pět minut více. Polévku lze také zpestřit nakrájenou zelenou natí pórku. Její příprava je velmi rychlá.
Fotky receptu Cibulová polévka s vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!