Použité suroviny receptu Cibulová polévka s vínem:
250 g cibule
| 20 g másla nebo rostlinného tuku
| 100 ml bílého vína
| 3/4 litru zeleninového vývaru (instantního)
| 1 lžičku kmínu
| sůl
| bílý pepř
| 1 svazek petrželky
| 100 g tvrdého sýra goudy (popřípadě jiného tvrdšího sýra na strouhání)
Postup přípravy receptu Cibulová polévka s vínem:
Cibuli oloupat a nakrájet na jemné malé kroužky. Ve větším hrnci zahřát máslo nebo rostlinný tuk a nakrájenou cibuli v něm nechat zesklovatět. Potom ji zalít bílým vínem a horkým zeleninovým vývarem. Do polévky přidat ještě kmín a asi 15 minut při mírné teplotě vařit, až cibule změkne. Dochutit solí a bílým pepřem a nakonec přidat omytou, osušenou a jemně nasekanou petrželku. Těsně před podáváním každou porci posypat nastrouhaným sýrem. K polévce se výborně hodí čerstvé bílé pečivo.
Fotky receptu Cibulová polévka s vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!