Použité suroviny receptu Cibulová polévka z Cardaillacu:
1,5 cibule
| 1 lžíce rostlinného oleje
| 15 g másla
| 1/2 lžičky hladké mouky
| 3/4 l vody
| polévkové koření
| mletý pepř
| 75 g ementálu
| sůl
| 1,5 rohlíku
Postup přípravy receptu Cibulová polévka z Cardaillacu:
Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme ji na části oleje a másla do růžova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou, do které kápneme polévkové koření. Vývar z kostí nebo z masa také nic nezkazí. Posolíme, opepříme a necháme nejméně čtvrt hodiny vařit. Sýr najemno nastrouháme. Na plátky nakrájené rohlíky (nebo odpovídající množství veky) osmažíme na zbytku oleje a másla, poklademe je do polévkové mísy, střídavě s vrstvou ementálu. Osmažené houstičky můžeme dát přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme polévkou.
Fotky receptu Cibulová polévka z Cardaillacu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!