Použité suroviny receptu Cibulová zapékaná polévka:
60 g másla
| 900 g cibule
| 2 lžičky cukru
| špetka soli
| 1.5 polévkové lžíce mouky
| 1 lžička sušeného tymiánu
| 1.7 litru vývaru
| 140 ml suchého bílého vína
| 12 kusů bagety nakrájené na silnější plátky
| 1 lžíce olivového oleje
| 225 g strouhaného tvrdého sýra
| pepř
Postup přípravy receptu Cibulová zapékaná polévka:
Na mírném ohni rozpustíme máslo, přimícháme cibuli nakrájenou na tenké proužky a přisypeme cukr. Smažíme na mírném ohni 20-30 minut, dokud cibule nezezlátne. Poté cibuli zaprášíme moukou a smažíme další 2-3 minuty. Přilijeme vývar a rozmícháme mouku. Přidáme sůl, pepř a tymián a částečně zakrytou vaříme na mírném ohni dalších 30-40 minut.
Obě strany plátků bagety lehce potřeme olivovým olejem a na plechu pečeme v troubě předehřáté na 160 C. Pak plátky obrátíme a pečeme dalších 15 minut do zhnědnutí. Polévku přelijeme na talíře, smažený chléb položíme na hladinu, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme 10-20 minut v horké troubě.
Fotky receptu Cibulová zapékaná polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!