Postup přípravy receptu Čichirtma:
Skopové nakrájíme na menší kousky a vaříme 1,5-2 hodiny. Téměř měkké maso vyndáme, na pánvi si rozpustíme máslo, necháme zesklovatět cibulku a kousky masa rychle opečeme. Vývar zcedíme, vložíme do něho opečené kousky masa, osolíme, přidáme celý pepř a dál maso vaříme. Mezitím si připravíme zátřepku - v 100 ml vychlazeného bujónu rozmícháme 2 lžičky mouky, přidáme zesklovatělou cibulku a zamícháme. V jiném hrnečku ušleháme žloutky s 1 lžičkou mouky a rozředíme 100 ml teplého bujónu a citronovou šťávu. Jakmile je maso měkké vyndáme je na talíř a do bujónu vlijeme zátřepku, důkladně zamícháme a necháme ještě 5-7 minut vařit. Potom polévku odstavíme z plotny, přidáme žloutky, důkladně zamícháme a pak znovu postavíme na mírný oheň a polévku jen prohřejeme. Už nevaříme. Zároveň do ní přidáme veškerou zeleň a koření. A samozřejmě maso.