Použité suroviny receptu Cikánské vepřové žebírko:
800 g vepřové pečeně
| 3-4 stroužky česneku
| 120 g slaniny
| 250 g rajčat
| dle chuti petrželka
| dle chuti sůl
| dle potřeby olej
Postup přípravy receptu Cikánské vepřové žebírko:
Nasekaná žebírka naklepeme, okraje nařízneme, potřeme česnekem utřeným se solí a rychle opečeme v horkém oleji po obou stranách. Společně se žebírkem opečeme plátky slaniny, obojí vyjmeme a ve výpeku opečeme na plátky nakrájená rajčata. Žebírko ozdobíme opečenou slaninou a rajčaty a přizdobíme petrželkou. Jako přílohu podáváme hranolky nebo opečené brambory.
Fotky receptu Cikánské vepřové žebírko:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!