Postup přípravy receptu Čínská kuřecí polévka :
Kuře dáme vařit s mrkví do hrnce, bez soli a bez koření! Pajda dává jen droby a křídla, ale má se dát celé. Mrkve hodně - výsledný vývar by měl být sladký. Kukuřici, pokud je loupaná mražená, musíme přidat do hrnce už teď, lepší je kukuřice z konzervy, takže když je maso měkké, obereme je, nakrájíme na malinké kousíčky, mrkev taky, část kukuřice rozmačkáme vidličkou a všechno i s celou kukuřicí vrátíme do vývaru. Pak můžeme buď dodržet originál recept - přidat kukuřičný škrob nebo kukuřičnou mouku a tím polévku zahustit (v Číně jsou polévky samostatný pokrm), nebo přidáme už jen vajíčko. To přidáváme tak, že je rozšlehám s troškou vody, pak uvedeme vývar do hodně prudkého varu a bez míchání lijeme vajíčko malým pramínkem podél stěny hrnce - namísto nevzhledých českých třepenců se udělají krásné malé nočky a pramínky. Na talře přidělíme pažitku a nalejeme polévku - sójovou omáčku si přidá každý sám podle chuti.