250 g lepkavé rýže (máčené ve vodě 8 hodin)
| 2 lžíce oleje
| 2 ks nadrobno nakrájené šalotky
| 1 ks nadrobno nakrájené cibulky
| 1 plátek zázvorového kořene
| sůl, pepř nejlépe čerstě umletý
| 4 ks sušené čínské houby (cca 15 minut namočené v teplé vodě, nechame okapat a nakrajíme je na plátky)
Postup přípravy receptu Čínská osmažená rýže:
Rýži propereme ve velkém množství studené vody a pak ji vložíme do cedníku. Přes rýži přelijeme 1,3 cm vařící vody a odstavíme stranou.
Na woku rozpálíme olej a šalotku se zázvorem restujeme 2 až 3 minutky dozlatova. Pak přidáme čínské houby a směs restujeme po dobu cca 1 minuty. Přidáme rýži a tolik vody, aby nad rýží přebývalo asi 1,30 cm vody. Dobře vše promícháme. Přikryjeme pokličkou a směs vaříme na mírném plameni. Plamen ještě zmírníme a vaříme tak dlouho, až se veškerá voda vypaří, přibližně 20 minut.
Když se nám voda vypařila, přidáme pepř a sůl. Vyjmeme zázvor a ihned podáváme. Před podávaním na stůl posypeme rýži nakrájenou natovou cibulku.
Fotky receptu Čínská osmažená rýže:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!