Použité suroviny receptu Čínská polévka se skleněnými nudlemi:
2 středně velké mrkve
| 1 pórek
| kousek čerstvého zázvoru
| 1 vejce
| 1 balíček skleněných (rýžových) nudlí
| kuřecí nebo vepřové maso
| cca 10-15 g sušeného jidášova ucha
| 2 kostky bujonu
| sojová omáčka
| ústřicová omáčka
| olej
| voda
Postup přípravy receptu Čínská polévka se skleněnými nudlemi:
Jidášovo ucho namočíme na půl hodiny do vody, aby houba nabyla na objemu. Potom ji pokrájíme na menší kousky. V hrnci uvaříme silný vývar z kousků masa a hub s přidáním zeleninového bujonu (1-2 l). Houby by se měly vařit zhruba 30 minut, což stačí i masu. Když je vývar hotový, rozpálíme ve vedlejším hrnci lžíci oleje a orestujeme najemno nakrájený ostrouhaný zázvor. Zalijeme vývarem, přidáme na plátky nakrájenou mrkev a pórek. Až bude mrkev téměř měkká, přidáme skleněné nudle, které jsme před tím namočili na 10 min. do vody. Na závěr vmícháme jedno celé vejce. Na talíři dochutíme sojovou nebo ústřicovou omáčkou.
Fotky receptu Čínská polévka se skleněnými nudlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!