Postup přípravy receptu Čínská rybí polévka:
1. Z čerstvě koupené ryby pečlivě odstraníme veškerou kůži. Maso nakrájíme na větší kousky. Pokud používáme k přípravě sušené houby, nesmíme je zapomenout předem namočit do studené vody. Čerstvé houby stačí dobře očistit a překrájet na poloviny.
2. Když máme vše takto připravené, vezmeme hrnec, nalijeme do něj 500 ml vody a přivedeme ji k varu. Vložíme do ní nakrájené ryby, přidáme houby, šťávu z poloviny citronu, badyán a sůl. Uvařenou rybu po asi 10 minutách opatrně vyndáme.
3. Do připraveného vývaru přidáme na nudličky nakrájenou jarní cibulku, klíčky mungo a olivový olej. Krátce povaříme. Pak kousky ryby vložíme Zpět do polévky, dochutíme ji solí a pepřem a můžeme servírovat.