Postup přípravy receptu Čínská vejce s cibulovou omáčkou:
Dobře umytá vejce vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minut. Poté je vyjmeme, po celém povrchu naťukáme skořápku, ale neloupeme. Do vroucí vody nasypeme sůl, předáme sáčky s čajem, sójovou omáčku a badyán. Vložíme zpět vejce a zvolna vaříme dalších 25 minut. Poté odstavíme z ohně a necháme vejce stát v odvaru dalších 8 hodin. Poté je vyjmeme a oloupeme. Na talíři přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme s vařenými brambory.
Cibulová omáčka: Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, posypeme moukou a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Zalijeme ji vodou a dobře prošleháme. Přidáme masox a vaříme asi 20 minut. Hotovou omáčku osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.
Fotky receptu Čínská vejce s cibulovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!