Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Čínské kuře v citronovém krustu:
600-700 g kuřecích stehýnek (pouze vrchní část nohy bez paliček), nebo prs, bez kostí, kůže a viditelného tuku
| 1 lžička sezamového oleje
| 1 lžíce rýžového vína nebo sherry
| 2 lžičky světlé sójové omáčky
| 1 bílek
| 2 lžíce kukuřičné moučky
| 1 lžíce kůry z vosku zbaveného citronu
| 2 lžíce arašidového nebo jiného rostlinného oleje
| dle chuti a potřeby posekaný zelený koriandr na jemno, diagonálně nakrájené zelené šalotky, půlměsíčky vosku zbaveného citronu
| Omáčka:
| 3 lžíce citronové šťávy
| 3 lžíce hnědého cukru
| 1 lžička světlé sójové omáčky
| 2 lžičky škrobové moučky
| 5 lžic studené vody
Postup přípravy receptu Čínské kuře v citronovém krustu:
Rozložíme maso v jedné vrstvě do ploché misky. Smícháme sezamový olej, víno, omáčku a nalít směs na maso. Přikryjeme a necháme po 15 min. uležet. Smícháme dohromady bílek, kůru a škrobovou moučku. Přidáme směs ke kuřeti a dobře kuřecí kousky obalíme. Rozehřejeme olej ve Wok kotlíku, nebo na hluboké pánvi a postupně na něm osmažíme kuře na všech stranách do zlatohněda, až je propečené.
Mezitím připravíme omáčku. Smícháme všechny ingredience a za stálého míchání na pomalém ohni přivédeme do varu. Omáčka musí být hladká a trochu zhoustlá. Nakrájime maso na jednosoustové plátky a poskládame je na mísu. Zalijeme omáčkou a ozdobíme citronem, šalotkou, čerstvým koriandrem a ihned podávame.
Příloha: napařovaná rýže.
Fotky receptu Čínské kuře v citronovém krustu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!