Postup přípravy receptu Čínské kuře vařené v páře:
Kuře s kůží rozdělíme na menší porce. Nejprve oddělíme stehna, křídla, která oddělíme v kloubech. Potom odřízneme prsa od hřbetu a sekáčkem je napříč rozsekneme na několik menších kousků. Žampióny očistíme a jejich tuhé nožičky odkrojíme. Do porcelánové misky naskládáme porce kuřete spolu s pórkem nakrájeným na špalíčky a žampióny. Nejhezčí, neporušené kloboučky žampiónů narovnáme nahoru, aby směs v míse byla lákavá pro oči. Nahoru nasypeme koření, část soli (zbytek přidáme až v polovině vaření, glutasol dáme úplně až ke konci) a zakápneme vše alkoholem. Mísu dáme na pařák (např. do většího hrnce s vařící vodou a hrnec zakryjeme pokličkou). Asi 15 minut vaříme na silnějším plameni, aby se vytvořilo hodně páry. Pak oheň ztlumíme a vaříme velmi pomalu 2 až 3 hodiny. Chce to trpělivost i bdělost, protože voda v hrnci nesmí vařit. Vaření se však můžeme kdykoliv přerušit a pokrm dokončit později, třeba až druhý den. Když je kuře hotové, odkryjeme pokličku. . . .; najdeme je zpola ponořené do šťávy plnou vůně a chutí od přítomného koření, hub a masa. Nesmí jí být příliš mnoho, proto vodu ve vodní lázni udržujeme úzkostlivě, po celou dobu paření, těsně pod bodem varu. Při podávání šťávou přelijeme porce kuřete i přílohu, nejčastěji rýži. Můžeme také podávat šťávu samostatně v kalíšku jako polévku. Místo čerstvých žampiónů můžeme použít i žampiony sterilované nebo jiné čerstvé, tvrdé houby; dokonce i namočené sušené houby. Pro zvýraznění chutě můžeme přidat plátek uzeného masa, celé malé ředkvičky nebo nakrájený kedluben.