Postup přípravy receptu Čínské žebírko se švestkovou omáčkou:
Žebírka rozkrájíme (rozsekáme) na jednotlivé díly, dáme do většího hrnce, zalijeme vodou tak, aby všechny byly ponořené a vaříme asi 25 minut.
Olej, sójovou omáčku, 2 lžíce povidel a 150 ml pomerančové šťávy dobře promícháme.
Čerstvý zázvor oloupeme a prolisujeme. Feferonku očistíme, zbavíme semínek, opláchneme a jemně nasekáme. Spolu s prolisovaným zázvorem vmícháme do marinády.
Uvařená žebírka rozložíme do ploché nádoby, přelijeme polovinou marinády a necháme asi hodinu odstát.
Zbytek marinády smícháme se zbylými povidly a zbylou pomerančovou šťávou. Cibulky nakrájíme na tenké proužky a vmícháme do omáčky.
Maso grilujeme z každé strany 5 minut. Čínská žebírka se švestkovou omáčkou servírujeme s rýží.