Použité suroviny receptu Čínské zelí s mletým masem:
2 malé hlávky čínského zelí
| sůl
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce oleje
| 300 g mletého masa
| sůl
| ml. barevný pepř
| 3 lžíce másla
| 130 g nastrouhaného tvrdého sýra
| 250 ml zeleninového vývaru z kostky
| 2 lžíce jemně nasekané petrželky
Postup přípravy receptu Čínské zelí s mletým masem:
Zelí očistíme, omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Vložíme je do vody kterou osolíme a vaříme asi 3 min. Potom hlávky scedíme, necháme okapat a vychladnout. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Olej rozehřejeme v pánvi a orestujeme na něm cibuli i česnekem. Poté na pánev přidáme mleté maso, vše osolíme a opepříme a za stálého míchání restujeme asi 15 min. Masovou směs odstavíme z ohně a necháme částečně vychladnout. Troubu předehřejeme na 220°C. Zapékací formu vymažeme 1 lžící másla. Zelí položíme řeznou plochou vzhůru a naplníme ochucenou masovou směsí. Povrch masa poté poklademe zbylým máslem a zalijeme vývarem. Vložíme do trouby a zapékáme asi 10 min. Pak každý kousek zelí posypeme sýrem a petrželkou a ještě 5 min. necháme rozpustit již při 180°C. Hotový pokrm můžeme ozdobit dílky rajčat a listy celeru či naťové petrželky.
Fotky receptu Čínské zelí s mletým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!