Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Čirý rajčatový vývar se sýrovými krutony:
800 g zralých rajčat
| 2 řapíky celeru
| 1 šalotka
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 snítka tymiánu
| 1 lžička rozmarýnu
| půl bobkového listu
| 4 kuličky bílého pepře
| špetka cukru
| půl litru zeleninového vývaru
| 2 plátky veky ze včerejšího dne
| 1 stroužek česneku
| 20 g soleného másla
| několik bazalkových listů
Postup přípravy receptu Čirý rajčatový vývar se sýrovými krutony:
Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky. Řapíkatý celer a šalotku nakrájíme na kousky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata, bylinky, celý pepř a cukr. Osolíme a zalijeme vývarem. Necháme jednou přejít varem. Přikryjeme, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 30 minut pod bodem varu. Veku nakrájíme na drobné kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme do nepříliš rozehřátého oleje. Přidáme kostičky veky a dozlatova opékáme. Vývar procedíme přes husté síto. V žádném případě rajčata sítem neprolisujeme, protože vývar musí zůstat čirý. Vývar znovu mírně povaříme a odstavíme ze sporáku. Solené máslo nakrájíme na vločky a metlou je zašleháme do vývaru. Vývar rozdělíme do čtyř polévkových šálků a posypeme jemně nasekanou bazalkou. Krutony podáváme oddělené.
Fotky receptu Čirý rajčatový vývar se sýrovými krutony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!