Použité suroviny receptu Císařská houbová polévka:
1 l slepičího vývaru
| 4 vejce
| dle chuti: sůl a pepř
| 250 g různých hub
| 1 lžíce olivového oleje
| na ozdobu kerblík
Postup přípravy receptu Císařská houbová polévka:
Rozmíchejte 6 dl chladného vývaru s vejci, osolte, opepřete a přeceďte přes síto. Rozdělte do 4 ohnivzdorných polévkových misek. Každou misku zakryjte plastikovou folií a misky vařte ve vodní lázni asi 10 minut. Nechte polévku stát 3 minuty až dostane pevnou konzistenci.
Očistěte houby a rozdělte je na čtvrtky, větší nakrájejte na větší kusy. Orestujte je na pánvi na oleji, opepřete a osolte. Ohřejte zbytek vývaru. Houby rozdělte do misek a zalejte horkým vývarem.
Fotky receptu Císařská houbová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!