Postup přípravy receptu Císařský trhanec se švestkovým kompotem:
Rozinky vypereme v horké vodě a necháme oschnout a pokapeme rumem. Rozmícháme mouku se solí, žloutky i jednou pol. lžicí cukru a takovým množstvím mléka, aby vzniklo husté těsto. Bílky ušleháme se zbylým cukrem a sníh vnícháme opatrně do těsta. Na pánvi rozpustíme máslo, přilijeme těsto a posypeme rozinkami namočenými v rumu. Těsto pečeme, až je spodní strana chřupavá a hnědá potom otočíme a opečeme i na druhé straně. Pak je roztrháme na malé kousky a nakonec posypeme práškovým cukrem. Švestky vypeckujeme a dusíme při mírné teplotě společně s bílým vínem, trochou vody a skořice tak dlouho, až slupka začne vrásnit. Necháme vychladit a podáváme k trhanci.