Použité suroviny receptu Citronová kuřecí polévka s rýží:
1 l kuřecího vývaru
| 100 ml citrónové šťávy
| čerstvě mletý pepř
| 120 g rýže (dlouhozrné)
| 1 menší mrkev (strouhaná)
| 2 vaječné žloutky
| 250 g vařeného kuřecího masa
| 1 citrón (plátky na ozdobu)
Postup přípravy receptu Citronová kuřecí polévka s rýží:
Smícháme kuřecí vývar, citrónovou šťávu a pepř. Přivedeme k varu a přidáme rýži a mrkev. Snížíme teplotu a vaříme asi 25 minut, dokud rýže nezměkne. Odebereme půl hrnku polévky a zvolna metličkou zašleháme syrové žloutky. Vmícháme zpátky do polévky, přidáme kuřecí maso a už jen prohřejeme. Polévka nesmí vařit, jinak by se žloutky srazily. Servírujeme ozdobené plátkem citrónu a zelenými bylinkami.
Fotky receptu Citronová kuřecí polévka s rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!