Použité suroviny receptu Citronová polévka se šafránem:
1 cibule
| 1 malý stroužek česneku
| 2 lžičky olivového oleje
| ze 2 citronů šťáva
| 600 ml slepičího vývaru
| 40 g kukuřičné krupice
| 1 dózička šafránu
| 1/2 zelené a červené papriky
| 125 ml smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| z 1/2 citronu nudličky kůry
| dle potřeby: lístky meduňky
Postup přípravy receptu Citronová polévka se šafránem:
1. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno pokrájíme a necháme zesklovatět na 1 lžíci olivového oleje. Přilijeme citronovou štávu a vývar a vmícháme kukuřičnou krupici. Přidáme šafrán rozpuštěný v troše horké vody. Vše zhruba 10 min. vaříme na velmi mírném ohni.
2. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na tenké nudličky. Pak je osmahneme na 1 lžičce olivového oleje.
3. Do polévky vmícháme smetanu, osolíme ji a opepříme. Můžeme ji ještě protřít sítem. Potom ji nalijeme do hlubokých talířů a přidáme nudličky papriky. Podáváme ozdobené cítronovou kůrou a lístky meduňky.
Fotky receptu Citronová polévka se šafránem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!