Použité suroviny receptu Citronové kuličky z vepřového masa:
500 g mletého libového vepřového masa
| 2 krajíce toustového chleba, nastrouhané
| 50 g strouhaného parmazánu
| jemně nastrouhaná kůra ze 2 citronů
| 1 lžíce citronové Šťávy
| 1 ks vejce
| hrst jemně sekané zelené petrželky nebo jarní cibulky
| 4 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Citronové kuličky z vepřového masa:
Prohněteme přísady na těsto (kromě olivového oleje). Pokud by výsledná směs byla příliš suchá, přidáme ještě trochu citronové šťávy. Na pánvi rozpálíme olivový olej. Z důkladně zpracované směsi vytvarujeme kuličky o průměru asi 4 cm. Mírně je zploštíme, aby vznikly drobné karmabáty, a v horkém oleji osmažíme dozlatova z obou stran - celkem by to mělo trvat asi 15 minut. Osmažené kuličky na chvíli položíme na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk, a podáváme.
Fotky receptu Citronové kuličky z vepřového masa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!