2 větší jablka
| 250 g moučkového cukru
| 1 citron
| 100 g polohrubé mouky
| 1 lžička kypřicího prášku
| 2 vejce
| 150 ml mléka
| 1 lžíce másla
| sůl
| med
| 200 g měkkého tvarohu
Postup přípravy receptu Citrónové lívanečky:
Z omytého citronu ostrouháme kůru. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s 200 g cukru a máslem utřeme do pěny. Z bílků s trochou soli ušleháme sníh. Z citronu vymačkáme šťávu.
Smícháme citrónovou kůru s moukou a kypřícím práškem, přidáme máslovou pěnu a vypracujeme těsto. Nakonec do něj opatrně vmícháme sníh. V lívanečníku rozehřejeme olej a postupně usmažíme asi osm lívanečků.
Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na měsíčky. Ohřejeme med se šťávou z citronu a ve směsi jablka krátce podusíme. Necháme vychladnout. Tvaroh rozmícháme se lžící cukru a trochou citrónové kůry. Směs rozdělíme na polovinu lívanečků. Potom je obložíme jablky a přikryjeme druhou polovinou lívanečků.
Fotky receptu Citrónové lívanečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!