Postup přípravy receptu Citrónovobanánový krém:
Z citronů vymačkáme šťávu, banány oloupeme a pokrájíme na kousky, pak je s citrónovou šťávou rozmixujeme na pyré. Želatinu necháme vlhčit ve studené vodě.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr a vanilkový cukr ušleháme na krém a vmícháme do banánového pyré. Vymačkáme želatinu a při mírné teplotě ji rozpustíme. Vmícháme ji do banánové hmoty, kterou dáme do ledničky ztuhnout, ale jen na tak dlouho, aby byla polotuhá. Ušleháme si pevnou šlehačku a hustý sníh z bílků. Obojí velmi opatrně a zlehka vmícháme do polotuhého banánového krému. Naplníme jím dezertní poháry a dáme na 1 hod. do ledničky vychladit. Podáváme zdobené plátky banánu nebo jiného ovoce, můžeme zdobit i šlehačkou a strouhanou čokoládou.