špetka potr. barvy - žluté
| 450 g polohr. mouky
| 18 ml oleje
| 18 ml vlažné vody
| 1 prdop
| 1 bal. kandované citrusové kůry
| 2 lžíce strouhané citr. kůry
| 6 vajec
| 370 g cukru krupice
| tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Citrónový beránek:
V míse si našleháme vejce (použijeme šlehací metly, vyšší rychlost - stupeň 3), pomalu přikapáváme olej a pak vlažnou vodu. Zmírníme rychlost šlehače a přidáme cukr. Opět zmírníme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme potravinářskou barvu - citronovou žluť a jemně strouhanou citronovou kůru.
Připravené těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané keramické formy.
Opatrně přidáme kandovanou citrusovou kůru - při pečení propadne na přední stranu beránka a vznikne tak jeho zajímavý barevný vzhled.
Pečeme při 150 °C 60 minut, pak celou formu překlopíme a dopékáme 25 minut. Po vyjmutí z trouby je vhodné formu přikrýt utěrkou namočenou ve studené vodě.