Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.09. 2025
Dnes má svátek Darina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Citronový cheesecake ve stylu New Yorku

fotka Citronový cheesecake ve stylu New Yorku
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Citronový cheesecake ve stylu New Yorku:

150-250 g sušenek (BeBe, máslové, ...)  | 70-120 g másla  | Na náplň:  | 600 g plnotučného krémového sýra  | 250 g moučkového cukru  | 1 a 1/2lžičky vanilkové esence  |  jemně nastrouhanou kůru z 1 citronu  | 1 a 1/2lžičky citronové šťávy  | 3 velká vejce  | 1 žloutek  | 200 ml zakysané smetany  | Na potření: 250 ml zakysané smetany, utřené s 1 lžící moučkového cukru a se 2 lžičkami citronové šťávy

Postup přípravy receptu Citronový cheesecake ve stylu New Yorku:

1. Hladce a jemně
Hmotu opatrně vlijte na sušenkový základ a nechte pět minut odpočívat. Případné bublinky tak dostanou možnost opustit krém dobrovolně. Těm zbývajícím pomozte nožem: špičku lehce zanořte do krému a několikrát do něj vepište od kraje ke kraji široké písmeno S. Trik s vodní lázní je výborný proto, že si poradí s nerovnoměrným pečením, k němuž má sklon každá trouba. Lázeň zajišťuje mírnější a stálejší přenos tepla, takže se krém blíží do nebezpečného bodu zežmolkovatění pomaleji, a tudíž kontrolovatelněji. Test to potvrdil: na vzorky C1 a C2 jsem rovnoměrně rozdělila krustu i náplň do dvou stejných forem. Jednu jsem pekla v bain-marie, jak se vodní lázni říká po kuchařsku, druhou nikoli. Současně a po stejnou dobu. A výsledek? V jedné cheesecake, ve druhé pouze tvarohový koláč.
2. Horká lázeň pro krásu
Trouba by měla být dobře vyhřátá na 160°C (u pečení nasucho pomáhá předehřátí na 200°C, přičemž po 10 minutách pečení snižte na 110°C). Na horkovzduch zapomeňte, ten cheesecaku neprospívá. Na střední mřížku umístěte pekáček s formou zalitou do poloviny výšky vroucí vodou. Zavřete troubu a 30 minut (zkuste vydržet alespoň 25) ji vůbec neotvírejte – dezertu jinak hrozí propadnutí. Vždy přestaňte péci o chvilku dříve: pokud byste čekali, až koláč celý dobře ztuhne, kvůli zbytkovému teplu by se přepekl a popraskal. Pečení končí ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy shledáte, že se těsto chvěje podobně jako želé; to je jistější indikátor upečenosti než přesný čas. Náplň ještě ztuhne při chlazení.
3. Z tepla do zimy, ale postupně

Tenhle dezert nemá rád průvan a chlad po upečení. Nechte jej proto ve vypnuté troubě s dvířky asi na pět centimetrů pootevřenými, aby teplo mohlo pomalu (zhruba 2 hodiny) ven. Chcete-li, aby byl krém sušší, nechte dvířka zavřená. Dezert, zakrytý alobalem, umístěte nejlépe do druhého dne do lednice. Finální fází je vyjmutí z formy. Postavte ji na utěrku namočenou v horké vodě. To by mělo stačit na rozpuštění másla, kterým bylo vymazáno dno; okraje koláče se při chladnutí odtáhnou samy. Hbitě odstraňte bočnici, překlopte dnem nahoru na vymazaný talíř a krouživým pohybem sejměte spodní část formy i papír. Pak překlopte koláč na servírovací podnos a odejměte pomocný talíř. Potřete vychlazenou ochucenou zakysanou smetanou. Dobrý den, New Yorku!


Fotky receptu Citronový cheesecake ve stylu New Yorku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Citronový cheesecake ve stylu New Yorku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !