Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 95 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Citrónový králík:
1 králík
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 stroužky česneku
| 4 lžíce olivového oleje
| 2 lžíce piniových oříšků
| 200 ml bílého vína
| 1 citrón
| ze 2 citrónů šťáva
| 1 lžička oregana
| 125 ml masovýho vývaru z kostky
| 400 g brambor
Postup přípravy receptu Citrónový králík:
Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Česnek jemně posekáme a smícháme s 2 lžícemi oleje a piniových oříšků. Porce králíka zprudka opečeme na 2 lžících oleje, přidáme piniové oříšky a česnek a krátce opékáme dál. Přilijeme víno a povaříme 5 minut.
Citrón rozpůlíme, nastrouháme kůru a druhou půlku nakrájíme na plátky. Kůru smícháme s citrónovou šťávou a oreganem a přidáme k masu. Přilijeme vývar a dusíme přikryté poklicí 45 minut. Brambory vaříme asi 25 minut v osolené vodě.
Fotky receptu Citrónový králík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!