Použité suroviny receptu Citronový králík ze Sicílie:
1 kuchyňsky upravený králík
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 stroužky česneku
| 4 lžíce olivového oleje
| 2 lžíce piniových oříšků
| 200 ml bílého vína
| 7 chem. neošetřených citronů
| ze 2 citronů šťáva
| 1 lžička oregána
| 125 ml masového vývaru (z kostky)
| 400 g malých brambor
Postup přípravy receptu Citronový králík ze Sicílie:
Králíka omyjeme, osušíme, rozporcujeme, osolíme a opepříme. Česnek jemně posekáme a smícháme s 2 lžícemi oleje a piniových oříšků. Porce králíka prudce opečeme na 2 lžících oleje, přidáme piniové oříšky a česnek a krátce opékáme dál. Přilijeme víno a povaříme 5 min. Citron rozpůlíme. Kůru z jedné poloviny oloupeme v tenkých spirálkách, část jich odložíme, zbytek pokrájíme. Pokrájenou kůru smícháme s citronovou šťávou a oregánem a přidáme k masu. Přilijeme vývar a dusíme přikryté poklicí 45 min. Brambory okartáčujeme a vaříme asi 25 min. v osolené vodě. Zbylou půlku citronu nakrájíme na plátky a podáváme k masu s bramborami.
Fotky receptu Citronový králík ze Sicílie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!