Použité suroviny receptu Citronový krém po anglicku:
na 2 sklenice (po 250 ml):
| 3 chemicky neošetřené citrony
| 75 g másla
| 3 vejce
| 225 g cukru
Postup přípravy receptu Citronový krém po anglicku:
1. Citrony omyjeme pod tekoucí horkou vodou a dobře je osušíme. Kůru ostrouháme a šťávu vylisujeme.
2. Měkké máslo dáme spolu s vejci do kovové misky a ušleháme ručním elektrickým šlehačem při nejvyšší rychlosti do pěny. Přidáme cukr, citronovou šťávu a kůru.
3. V horké vodní lázni šleháme tak dlouho, až hmota zhoustne. V žádném případě se nesmí vařit, protože by se bílek srazil.
4. Krémem naplníme dobře vypláchnuté sklenice s uzavíracím víčkem nebo je převážerne zavařovací fólií. Krém vydrží v chladničce asi 4 týdny.
Fotky receptu Citronový krém po anglicku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!