Použité suroviny receptu Citrónový nákyp s vínovým šodó:
110 g práškového cukru
| 6 vajec
| šťáva z 1 citrónu
| 20 g práškového cukru do sněhu
| 30 g hrubé mouky
| 40 g strouhané housky
| Vínové šodó:
| 2 dl bílého vína
| 80 g práškového cukru
| 3 žloutky
| z 1 citrónu kůra, šťáva
Postup přípravy receptu Citrónový nákyp s vínovým šodó:
Cukr a žloutky mícháme do pěny. Po trošce přidáváme šťávu z celého citrónu a strouhanou kůru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě šleháme. K vymíchaným žloutkům přidáme hrubou mouku, strouhanou housku a ušlehaný sníh. Všechno lehce promícháme a vložíme do vymaštěné a strouhanou houskou vysypané nákypové formy. Těsto pečeme v mírně vyhřáté troubě. Nákyp podáváme s vínovým šodó.
Vínové šodó: Do vína zamícháme cukr, žloutky, šťávu a strouhanou citrónovou kůru a za stálého šlehání zahříváme, až pěna zhoustne. Šodó nesmíme uvést do varu.
Fotky receptu Citrónový nákyp s vínovým šodó:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!