350 g cizrny
| 2 vejce
| trošku vanilkového a skořicového cukru
| mléko
| 2 lžíce mouky
| prášek do pečiva
| olej
Postup přípravy receptu Cizrnové lívanečky:
Cizrnu uvažíme s trochou vody + olejem a rozmixujeme. Poté jí smícháme s mlékeme nebo kefírem, vejci a cukry. Můžeme přidat pár lžic mouky kvůli konzistenci. Nakonec dáme prášek do pečiva a necháme asi 10 minut kynout. Smažíme na velmi malé vrstvě oleje nebo na teflonové pánvi bez oleje. Výborné jsou se zakysanou smetanou a zavařeninou.
Je to odlehčené a pokud se smaží bez oleje, tak velmi zdravé jídlo. Lívanečky chutnají po oříškách, děti je milují více než normální :-)
Fotky receptu Cizrnové lívanečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!