Vložil: | SRNA |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Čočka nakyselo s mrkví a celerem:
2 kostky bujon
| 1 lžíce hladká mouka
| dle chuti: mletý černý pepř a sůl
| 3 - 4 lžic citronová šťáva
| 1/2 ks celer
| 500 g čočka
| 1 lžíce olej
| 1 kelímek zakysaná smetana
| 1 ks cibule
| dle chuti: zelená petrželka
| 1 - 2 ks mrkev
Postup přípravy receptu Čočka nakyselo s mrkví a celerem:
Předem namočenou čočku v použité vodě uvaříme do poloměkka se dvěma kostkami bujonu.
Mezitím si očistíme mrkev a celer a oboje nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme k čočce.
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a zaprášíme ji hladkou moukou.
Z čočky podle potřeby slijeme přebytečnou vodu a čočku zahustíme cibulovou zásmažkou. Čočku ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a provaříme.
Před dokončením varu přidáme sekanou zelenou petrželku a zakysanou smetanu. Kdo se neobejde bez masa, může do čočky přidat kolečka opečené klobásy nebo uzenou krkovici.
Fotky receptu Čočka nakyselo s mrkví a celerem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!