Použité suroviny receptu Čočka zapečená s jehněčím:
1/2 kg jehněčí kýty
| 4 lžíce oleje
| sůl a pepř
| 250 ml suchého bílého vína
| 150 g celeru
| 1 pórek
| 375 g čočky
| 1/2 lžíce tymiánu
| šťáva z citronu
| 150 g ovčího sýra
| rozmarýn
Postup přípravy receptu Čočka zapečená s jehněčím:
Jehněčí maso důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky, mírně osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky kýty na něm ze všech stran prudce opečeme. Potom podlijeme vínem a pod okličkou dusíme ještě přibližně 1 hodinu.
Mezitím očistíme celer a pórek a nakrájíme je na kousky. Čočku propláchneme a necháme okapat. K masu přidáme zeleninu, čočku a trochu tymiánu a dalších 15-20 minut dusíme. Nakonec ještě dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Ovčí sýr rozdrobíme nebo jemně nastrouháme. Směs dáme do zapékací misky, posypeme sýrem a zbytkem tymiánu. V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme 15 minut. Hotový nákyp ozdobíme rozmarýnem.
Fotky receptu Čočka zapečená s jehněčím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!