350g červené nebo žluté čočky
| 850ml vývaru
| 4 konzervovaná rajčata, okapaná a rozmačkaná
| 1 zelená feferonka zbavená semen
| 2 polévkové lžíce bílého jogurtu nebo kyselé smetany
| 50g másla
| 1 cibule nakrájená na kostičky
| sůl
| pepř
| 1-2 usekané snítky čerstvého koriandru
Postup přípravy receptu Čočková polévka Daal:
Postup přípravy:
Propláchnutou čočku zalijeme vývarem a uvedeme na mírném ohni do varu. Čočku vaříme 10-15 minut do změknutí, poté odstavíme z ohně a prošleháme do hladkého krému. Postavíme znovu na oheň a přidáme rajčata a feferonku a 2 minuty provaříme. Znovu odstavíme, necháme trošku vychladnout a vmícháme jogurt, polévku ještě prohřejeme, ale již nevaříme. Odstraníme feferonku a nalijeme do mističek k podávání. Posypeme nasekaným koriandrem a osmaženou cibulkou.
Fotky receptu Čočková polévka Daal:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!