Použité suroviny receptu Čočková polévka s rajčatovým protlakem:
200 g čočky
| 1 1/4 l vody
| kousek kůže ze slaniny
| 1 cibule
| 3 lžíce strouhané kořenové zeleniny
| 30 g mouky
| 1/2 malého rajčatového protlaku
| 1/8 l mléka
| špetka soli
| kousek petrželky
Postup přípravy receptu Čočková polévka s rajčatovým protlakem:
Přebranou a opranou čočku zalijeme vodou a necháme dvě hodiny máčet. Potom přidáme nakrájenou cibuli s kouskem kůže ze slaniny a vaříme. Během varu přidáme zeleninu. Když je čočka měkká, prolisujeme ji, zahustíme zlatovou jíškou, přidáme protlak a povaříme asi 10 minut. Polévku zjemníme mlékem a podle potřeby dosolíme. Můžeme dochutit petrželkou.
Fotky receptu Čočková polévka s rajčatovým protlakem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!