1 hlava
| 1 ocas a vnitřnosti z kapra
| 1 1/4 l vody
| špetka soli
| 40 g tuku
| 100 g kořenové zeleniny
| 1 cibule
| 100 g čočky
| 1 osmažená žemle
Postup přípravy receptu Čočková polévka s rybou:
Přebranou, omytou a předem namočenou čočku uvaříme doměkka. Hlavu očistíme a spolu s ocasem a cibulí dáme vařit. Měkké maso ocedíme a obereme z kostí. Na tuku zpěníme na nudličky nakrájenou zeleninu, zalijeme rybím vývarem a uvaříme doměkka. Přidáme rybí vnitřnosti, čočku a obrané maso. Polévku krátce povaříme a podle chuti přidáme sůl a petrželku. Jako vložku podáváme na másle osmaženou na kostičky nakrájenou žemli.
Fotky receptu Čočková polévka s rybou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!