Použité suroviny receptu Čočkový nákyp s jehněčím masem:
300 g čočka
| 0,5 kg jehněčí kýty
| sůl
| 100 g celer
| tymián
| citrón
| 1 ks pórek
| olivový olej
| mletý pepř
| asi 1 ld bílé víno
| ovčí sýr
| čerstvý rozmarýn
Postup přípravy receptu Čočkový nákyp s jehněčím masem:
Jehněčí maso důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky kýty na něm ze všech stran dobře opečeme. Potom podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme přibližně hodinu. Mezitím očistíme celer, pórek, omyjeme je a nakrájíme na malé kousky. Čočku propláchneme a necháme okapat. Spolu se zeleninou ji přidáme k masu a dusíme přibližně dalších 20 minut. Nakonec dosolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.
Směs dáme do zapékací mísy, posypeme jemně strouhaným ovčím sýrem a v předehřáté troubě zapékáme přibližně 15 minut při 200°C.
Fotky receptu Čočkový nákyp s jehněčím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!