250-300 g čočky
| 150 g jáhel
| utřený česnek (dle chuti)
| sůl a pepř
| 1 ks cibule
| 60 g tuku
| majoránka
| nové koření
Postup přípravy receptu Čočkový prejt :
Propláchnutou namočenou čočku uvaříme jen do poloměkka v neosolené vodě s novým kořením. Pak k ní přisypeme přebrané a dvakrát spařené jáhly. Promícháme a mírným varem oboje dovaříme doměkka. Odstavíme, okořeníme, osolíme, vmícháme jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, promícháme s rozpuštěným tukem a ve vymazaném pekáčku dáme krátce zapéct. Podáváme se salátem z kysaného zelí.
Fotky receptu Čočkový prejt :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!