Vytemperovanou čokoládu nalijeme do formy, přebytečnou vylijeme. Tu, která nám zůstala na stěnách, necháme zatuhnout. Po zatuhnutí vyjmeme z formy. Než nám čokoláda zatuhne, připravíme si pěnu. Promícháme rozvar, pasterované žloutky a rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat.
Přidáme rozpuštěnou čokoládu a 1/2 šlehačky. Promícháme, přidáme zbylou polovinu šlehačky a znovu promícháme.
Necháme zatuhnout a naplníme cukrářským sáčkem.
Marakujová omáčka se připraví tak, že marakujové pyré smícháme s cukrem, provaříme a zredukujeme do hustoty.
Necháme v lednici vychladit a přidáme k pěně. Dvě půlkoule slepíme k sobě tak, aby nám vznikla koule.
Pro tento dezert je vhodné polosladké, robustní tělo se střední kyselinou. Výraznější tóny nakládané ovocné bowle – drobné zahradní ovoce.
Zdroj:
www.ruzove.cz