Postup přípravy receptu Čokoládová Šarlotka:
Na mírném plameni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu, mezitím si připravte šlehačku (vyšlehejte smetanu, přidejte PL cukru a mixujte dalších 30 sekund). Z bílku a cukru připravte sníh. Sníh potom ve velké míse patrně spojte se šlehačkou. Rozpuštěnou čokoládu nechte vychladit a vlažnou ji po KL přidávejte do šlehačky, jemně míchejte. Do směsi přidjte také 2/3 čokoládových zrníček. Nalijte do hlubokého talíře šumivé víno, namáčejte do něj piškoty a skládejte je po vnitřním obvodu dortové formy (toto množství odpovídá dormě o průměr 18 cm). Připravenou čokoládovou opatrně nalijte do formy, přikryjte fólií a nechteztuhnou v ledničce. Před podáváním opatrně odstraňte mikroten,vyklopte moučník na tác a ozdobte zbylými čokoládovými zrníčky.