Čokoládový plát:
Čokoládu, máslo a cukr rozpustíme a za stálého míchání připravíme tekutou směs. Vejce vyšleháme do husté pěny.
Do této pěny ručně vmícháme mouku a čokoládovou směs.
Plech s plátem zakryjeme alobalem a vaříme v konvektomatu na 90 °C páry 20 minut.
Pomerančový krém do plátu:
Máslo, cukr a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme žloutky, rozsekané pomerančové filety a želatinu. Směs sundáme z vodní lázně a přimícháme
cointreau a ušlehanou šlehačku.
Pomerančová pěna do trubičky:
První část: Vše naložíme na 6 hodin.
Druhá část: Vše dohromady svaříme a necháme vychladit.
Třetí část: Žloutky vyšleháme do husté pěny. Cukr svaříme s vodou na cukrový rozvar, ten poté přilijeme do vyšlehaných žloutků a šleháme až do vychladnutí. Na závěr přidáme cointreau. Všechny tři výše uvedené části smícháme dohromady, vznikne pomerančová pěna.
Pro tento dezert je vhodné polosladké víno se střední až vyšší kyselinou a plným tělem. Chuť zralých klementinek a meruněk.
Zdroj:
www.ruzove.cz