Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 30.11. 2024
Dnes má svátek Ondřej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem

fotka Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem:

Čokoládový plát: 50 g hořké čokolády  | 45 g másla  | 18 g cukru krupice  | 1 vejce  | půlka lžíce hladké mouky  | Pomerančový krém do plátu: 22 g másla  | 10 g cukru moučka  | 68 g bílé čokolády  | 1 žloutek  | 22 g ušlehané smetany  | 1,5 plátku želatiny  | 1 cl cointreau, filety z poloviny pomeranče  | Pomerančová pěna:  | První část: 2 g nastrouhané pomerančové kůry  | 10 g smetany  | Druhá část: 40 g smetany  | 40 g bílé čokolády  | 1 g želatiny  | Třetí část: 20 g pasterizovaných žloutků  | 8 g vody, 12 g cukru krupice, 2 cl cointreau.

Postup přípravy receptu Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem:

Čokoládový plát:
Čokoládu, máslo a cukr rozpustíme a za stálého míchání připravíme tekutou směs. Vejce vyšleháme do husté pěny.
Do této pěny ručně vmícháme mouku a čokoládovou směs.
Plech s plátem zakryjeme alobalem a vaříme v konvektomatu na 90 °C páry 20 minut.

Pomerančový krém do plátu:
Máslo, cukr a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme žloutky, rozsekané pomerančové filety a želatinu. Směs sundáme z vodní lázně a přimícháme
cointreau a ušlehanou šlehačku.

Pomerančová pěna do trubičky:
První část: Vše naložíme na 6 hodin.
Druhá část: Vše dohromady svaříme a necháme vychladit.
Třetí část: Žloutky vyšleháme do husté pěny. Cukr svaříme s vodou na cukrový rozvar, ten poté přilijeme do vyšlehaných žloutků a šleháme až do vychladnutí. Na závěr přidáme cointreau. Všechny tři výše uvedené části smícháme dohromady, vznikne pomerančová pěna.
Pro tento dezert je vhodné polosladké víno se střední až vyšší kyselinou a plným tělem. Chuť zralých klementinek a meruněk.

Zdroj: www.ruzove.cz



Fotky receptu Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem:

Čokoládová trubička plněná pěnou cointreau s konfi tovanými pomerančovými segmenty, snítkami šafránu a pomerančovým sorbetem
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Čokoládová trubička plněná pěnou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !