Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Čokoládové francouzské beignets:
280 g středně sladké čokolády, nasekané
| 170 ml plnotučné smetany - šlehačky 35%
| dle chuti: neslazené kakao na poprášení
| dle potřeby: olej na hluboké smažení
| dle potřeby: mouka na poprášení
| Těstíčko:
| 1 čtvrtlitrový hrníček hladké mouky
| 1 čtvrtlitrový hrníček polohrubé mouky
| 4 lžičky oleje
| 1 špetka soli
| 1 vejce
| 225 ml piva (nejlépe světlý ležák)
| 2 bílky
| 1 lžíce cukru
Postup přípravy receptu Čokoládové francouzské beignets:
Do misky vložit čokoládu a postavit ji nad horkou vodu. Nechat ji pomalu rozpustit a sem tam ji zamíchat. Odstavit. Rozehřát smetanu k bodu varu a nalít ji na čokoládu. Našlehat ho hladka. Seškrábnout stěny a dát do chladničky.
Jakmile je čokoláda ztuhlá, vložit ji do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem nastříkat 48 kuliček. Nevadí, když nejsou perfektně kulaté. Nechat je ztuhnout v chladničce. Potom je pomocí kakaa v dlaních vyválet na kuličky. Nechat je zmrazit.
Přichystat těstíčko. Ve velké míse smíchat mouky a maizenu, doprostřed udělat důlek a do něj nalít olej smíchaný se solí a vejcem a postupně tam zapracovat mouku. Jakmile se vytvoří hladká pasta, tak po troškách přilít pivo. Vypracovat v hladké těstíčko.
Hluboký hrnec naplnit do 1/3 olejem a ten zahřát na 190 °C. Našlehat bílky a ke konci do nich zašlehat cukr tak, aby vznikl tuhý a lesklý sníh. Lehce jej vložit do těstíčka.
Z mražáku vyjmout 2-3 zmrzlé čokoládové kuličky a lehce je obalit v mouce. Pomocí kuchyňských kleštiček namočit kuličku do těstíčka a ihned do horkého oleje. Smažit asi 3-5 minut do světle hněda. Nesmažit jich příliš mnoho najednou, teplota oleje by se snížila. Ihned vyjmout a osušit na papírovém ubrousku, nebo hnědém papírovém sáčku (tak to dělám já). Pokračovat se zbytkem beignets.
Poskládat je na talířek a trochu poprášit sítkem s kakaem.
TIP: Čokoládové kuličky musí být úplně zmražené a proto je dobré si je připravit den dopředu. Vyzkoušela jsem také úplně zmražené jahody místo čokoládových kuliček, musí se však dávat pozor při kousnutí do koblížků.
Fotky receptu Čokoládové francouzské beignets:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!