Troubu předehřejeme na 180 C. Mělkou čtvercovou formu 25x25 cm vytřeme rozpuštěným máslem nebo olejem a vyložíme papírem na pečení. Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek a skořici. Přidáme cukr, strouhanou mrkev, sušené ovoce, čokoládu a kokos a dobře promícháme. Přilijeme rozšlehaná vejce a rozehřáté máslo a mícháme, až se suroviny spojí. Těsto rozetřeme do připravené formy a uhladíme povrch. Pečeme asi 30 minut dozlatova. Korpus necháme vychladnout ve formě, pak ho vyklopíme na rovnou podložku. Elektrickým šlehačem ušleháme tvaroh s máslem dohladka. Přidáme moučkový cukr a dále šleháme asi 2 minuty až je krém napěněný a lehký. Přilijeme vodu a ještě chvíli šleháme. Korpus potřeme tvarohovým krémem a posypeme vlašskými ořechy. Nakrájíme ho na 16 čtverců a ty ještě překrojíme na trojúhelníčky.
Poznámka: Čokoládové mrkvové řezy vydrží zmrazené až 2 měsíce. Povrch můžeme podle chuti posypat i nastrouhanou čokoládou.
Fotky receptu Čokoládové mrkvové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!