Postup přípravy receptu Čokoládové ravioli:
Z hladké mouky, kakaového prášku, vajec, moučkového cukru a vanilky (kterou vybereme lžičkou z rozříznutého vanilkového lusku) vypracujeme kompaktní těsto na ravioli. Zabalíme do folie a necháme odležet v lednici. 3/4 višní rozvaříme společně s vínem, lístky máty a třtinovým cukrem a rozmixujeme na hustou omáčku. Zbylé višně vložíme do omáčky a prohřejeme. Těsto vyválíme na plát, vykrájíme ravioli, které plníme kostičkami čokolády, pomažeme vejcem a dobře spojíme dohromady. (Použijeme buď tvořítko na ravioli nebo vykrájíme čtverce 10 x 10 cm, vložíme čokoládu a potřeme vejcem, druhým čtvercem přikryjeme a strany dobře přimáčkneme k sobě). Vaříme v osolené vodě na skus, podáváme doplněné omáčkou z višní.