Použité suroviny receptu Čokoládové řezy z lednice:
200 g sušenek
| 75 g strouhané hořké čokolády
| 75 g strouhané mléčné čokolády
| 125 ml kukuřičného sirupu (k dostání v prodejnách zdravé výživy)
| nebo 3 lžíce medu
| 100 g rozpuštěného másla
| 2 velké hrsti sušených meruněk, opláchnutých horkou vodou a nasekaných
| 2 hrsti rozinek
| 2 hrsti oblíbených ořechů (pekanových, vlašských...)
Postup přípravy receptu Čokoládové řezy z lednice:
Čtvercovou formu o velikosti 20 x 20 cm vyložte potravinovou fólií tak, aby ji trochu přesahovala. Sušenky rozdrťte v mixéru nebo pomocí paličky na maso či válečku v mikrotenovém sáčku. V misce smíchejte oba druhy čokolády, máslo a kukuřičkný sirup (nebo med), a buď v mikrovlné troubě, nebo ve vodní lázni zahřívejte do rozpuštění.
Do misky s rozpuštěnou čokoládou přimíchejte rozdrcené sušenky, sušené ovoce i ořechy a směs přesuňte do připravené formy. Dejte nejméně na dvě hodiny chladit do lednice, pak vyjměte - pomůže vám vyčnívající fólie - a nakrájejte na kousky.
Fotky receptu Čokoládové řezy z lednice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!