Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 30.11. 2024
Dnes má svátek Ondřej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čokoládové trio

fotka Čokoládové trio
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Čokoládové trio:

20 g mléčné belcolády  | 10 g másla (rozpuštěného)  |  křupínky  | 10 g pasterovaných žloutků  | 10 g cukerného rozvaru  | 50 g nugátu  | 80 g šlehačky  | 1 ks plátkové želatiny  | 50 g zakysané smetany  | 15 g cukru moučka  | 20 g citrónové šťávy  | 1 ks rozpuštěné želatiny  | 50 g šlehačky  | 50 g hořké belcolády  | 20 g pasterovaných žloutků  | 100 g šlehačky  | 80 g ořechové zmrzliny  | Ozdoba: lísková jádra  |  hořká belcoláda  |  plátkové zlato

Postup přípravy receptu Čokoládové trio:

Rozpustíme čokoládu, máslo promícháme a nakonec přidáme křupínky. Po důkladném promíchání rozetřeme na alobal a necháme zatuhnout. Mezitím si připravíme nugátovou pěnu. Smícháme pasterované žloutky, rozvar a rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat. Přidáme rozpuštěný nugát a 1/2 šlehačky. Promícháme, přidáme druhou polovinu šlehačky, znovu promícháme a rozetřeme na křupínku. Necháme zatuhnout a nakrájíme. Připravíme si pěnu ze zakysané smetany. Zakysanou smetanu s prosetým
moučkovým cukrem a citronovou šťávou důkladně promícháme. Přidáme rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat. Nakonec přidáme šlehačku a zlehka promícháme. Po zatuhnutí cukrářským sáčkem tvarujeme. Mezitím si připravíme další krém. Čokoládu rozpustíme, přidáme pasterované žloutky, šlehačku a necháme zatuhnout. Po zatuhnutí pomocí cukrářského sáčku slepujeme plátky čokolády.
Pro tento dezert je vhodné polosladké plné víno se střední kyselinou. Lehké tóny Griotky, hřejivý alkohol a dlouhá lékořicová dochuť.

Zdroj: www.ruzove.cz



Fotky receptu Čokoládové trio:

Čokoládové trio
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Čokoládové trio
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles