Postup přípravy receptu Čokoládovo-marcipánové bonbony:
Marcipán posypte cukrem a důkladně prohněťte do kompaktního bochánku.
Hořké čokoládě dopřejte vodní lázeň, aby se dohladka rozpustila: dejte ji do rendlíku a ten ponořte do většího kastrolu naplněného vodou, který budete zahřívat. K čokoládě přidejte koňak, pokud jste se rozhodli ho použít.
Čokoládovou hmotu spojte s marcipánem a důkladně prohněťte. Pak těsto přesuňte na vál poprášený moučkovým cukrem a rozválejte ho na plát silný zhruba centimetr. Vykrajujte z něj menší kostičky.
Ve vodní lázni opět rozehřejte čokoládu - tentokrát mléčnou - a postupně v ní namáčejte bonbony. Pokud raději pracujete s už hotovými polevami, které se ještě v obalu zahřejí, bez obav je použijte. Nechte ztuhnout a pak balte do celofánu.